Om verkligheten
Reconnective Healing och vetenskapen

 

ERIC HAMMERIN
Reconnective Healing Practitioner

Reconnective Healing ® -- Återkopplande helande


Startsida Varför healing? Om verkligheten Pris, villkor Kontakt

 

Reconnective Healing -- finns det?

 

Jag skrev på startsidan att inte ens Eric Pearl själv vet precis hur det fungerar. Jag skrev det därför att han uttryckligen bett mig skriva så. Han har alltså själv ingen vetenskaplig förklaring. Naturligtvis finns det teorier och funderingar om vad det kan vara som har sådan kraft att påverka. En del står att läsa i boken "Väck din inre healer" av Eric Pearl. Det är alltid klokt att vara försiktig i sina formuleringar och att man inte säger mer än man faktiskt kan bevisa. Även om verkligheten skulle ligga före vetenskapen.

Om du t.ex. skulle prata med professor Martin Ingvar om detta så skulle han förmodligen säga något i stil med att ... "nja ... man ska nog vara lite försiktig när man drar sina slutsatser, för det här du pratar om har ingen vetenskaplig grund och du ska veta att hjärnan är en fantastisk mekanism som kan spela dig ordentliga spratt." Och det skulle vara alldeles sant om han sade så.
För en vanlig människa som de flesta av oss verkar kraven på vetenskapliga bevis ibland nästan som oöverstigliga berg. De som lyckas prestera bevisen är många gånger outtröttliga hjärnor med yttersta skärpa och de för verkligen vetandet framåt.

Dock -- om man förnekar existensen av något p.g.a. att man inte kan bevisa det vetenskapligt, då förnekar man stora delar av tillvaron. Det finns mycket i vår värld och våra liv som inte är vetenskapligt bevisat och förklarat. Ibland ratas eller förnekas existensen av sådant som inte passar in i det sammanhang man så mödosamt byggt upp. Man bortser från det eftersom det inte passar in. Och när man tittar bakåt i historien ( det räcker med 50 eller 100 år ) kan man ibland häpna över uttalanden från vetenskapligt håll. Det vi vet idag är verkligen inte samma som man visste då. Icke desto mindre togs det för sanning då eftersom det kom från "rätt" håll. Det finns stor anledning att vara öppen för att det som är sant idag kan ha en annan sanningshalt i en ( snar ) framtid.
Dr. Pearls arbete stöds redan av några av dagens mest progressiva och skärpta vetenskapsmän och -kvinnor, t.ex. Dr. William Tiller, Dr. Gary Schwartz, Konstantin Korotkov och Lynne McTaggart bland andra.

I USA har Eric Pearls metoder ( om man nu ska kalla dem det ) faktiskt väckt intresse bland forskare och man gör studier där man försöker klä skeendena i vetenskapliga termer. I avvaktan på resultat får vi vanliga människor nöja oss med att konstatera att det helt enkelt fungerar -- det finns c:a 60,000 Reconnective Healers i världen som medverkar till healing på samma nivå som Dr. Pearl och det finns gott om praktiska resultat att uppvisa.

Exemplet humlan

Humlor lärde sig flyga i mitten av 1990-talet. Från någon gång på 1930-talet och c:a 60 år framåt visste den beprövade vetenskapen att de inte kunde flyga. Det gick att matematiskt-fysiskt bevisa att det var omöjligt för humlor att flyga. Men plötsligt föll bitarna på plats. Mätmetoderna blev bättre och åtminstone någon tänkte i aningen annorlunda banor. Utan att humlorna behövde ändra på någonting alls kunde de alltså plötsligt bli bekräftade som flygkunninga varelser. Jo - det är faktiskt alldeles sant.

Din humla

Jag har ett förslag att komma med. Vi låter vetenskapen fortsätta att utforska allt den kan, för det upptäcks ständigt väldiga mängder av nyttiga och intressanta saker. Men när någon säger att det just du upplevt inte finns, så ler du lite snett för dig själv och konstaterar att just på den punkten så ligger du kanske åtminstone steget före den etablerade forskningen. Du behöver inte nödvändigtvis tvivla på dig själv. Du måste inte direkt falla till föga och säga att din upplevelse var "ingenting". Det kan faktiskt vara så att din "humla" ännu inte är riktigt undersökt av dem som kräver rätten till alla rätta svar.
Vad sägs? Skall vi öppna sinnena för en lite, lite större personlig verklighet än hittills?
Det kan du t.o.m. få glädje av!

 

 

Om du vill läsa några berättelser om erfarenheter av Reconnective healing finns här sådana på engelska.

Här kan du se mer på hemsidan för The Reconnection

 


Allt material på denna webplats är © Eric Hammerin

med undantag för:
bilden av Dr. Eric Pearl och termen Reconnective healing ® som ägs av Dr. Eric Pearl